Monday, November 29, 2010

DREAMY DRESS













































GALAKTICKÉ je presne to slovo, ktoré vystihuje tieto šaty. Christopher Kane sa nechal inšpirovať hviezdami a vesmírom. Tak vznikla úžasná kolekcia, kde je každý jeden model dokonalý. Neostáva mi nič iné, len sa dookola pozerať na túto fotku. A snívať.

LET´S DREAM of a wonderful galactic dress by Christopher Kane. Wow.

Sunday, November 28, 2010

LENKA SRŠŇOVÁ FASHION SHOW










































































































































































































































































VOPRED sa ospravedlňujem za fotky, nie sú úplne dokonalé, fotené trochu zo zlého uhlu. Vo štvrtok večer som nemala veľmi náladu fotiť, chcela som sa skôr pozerať, kochať a užívať si kolekciu. Vo štvrtok večer sa totiž poľovalo na Yettiho pod taktovkou Lenky Sršňovej. Na túto akciu sme si vyšli viaceré a nemuseli sme ľutovať. Celá kolekcia bola veľmi veselá, hravá a v týchto sychravých dňoch mimoriadne pozitívna. Doplnky z dielne Radky Kováčikovej outfity dokonale doplňovali. Plusom celej prehliadky bol doprovod kapely Diego, na ktorých som sa mimochodom tiež veľmi tešila. Nesklamali, kľudne si ich pôjdem niekde vypočuť znova. Na záver sme si ešte dali vínko, pokecali, podelili sa o dojmy z prehliadky a išli ďalej. Musím povedať, veľmi vydarená show. Tlieskam!

HAPPY THURSDAY EVENING. Me and my friends went to see Lenka Sršňová fashion show. It was funny, playful and very positive. Accessories by Radka Kováčiková, live music by Diego. Well done, well done!

Thursday, November 25, 2010

I´VE GOT MY LANVIN!



















































































































AKO POVEDALA moja sestra Miška, mám svoj Lanvin! No bola to misia. H&M otvárali o ôsmej ráno, ale nám sa tam tak skoro nechcelo ísť, tak sme došli o deviatej. Chyba! Ľudia tam ževraj stáli v radoch už od pol siedmej, takže my sme mali dosť zúžený výber. Stylisti a návrhari výchadzali z obchodu s piatimi taškami. A čo sa týka doplnkov ako kabeliek, či okuliar (ktoré sme veľmi chceli), to všetko bolo dávno fuč. Ale...máme aj to, čo sme nechceli :) Miška sako, šaty máme spoločne. A veľmi sa z toho tešíme! Mimochodom, z mužskej kolekcie toho veľa nedošlo, na tú sme mali tiež zálusk. Napriek tomu vyjadrujem tejto misií spokojnosť! A teším sa na ďalšiu spoluprácu H&M s návrharmi. Tuším, kto bude nasledovať. Ale o tom inokedy...

AS MY SISTER SAID, I´ve got my Lanvin! Well, we´ve got Lanvin. My sister has the jacket and the dress we share. Jupiii. Can´t wait to wear it. Btw I´m excited for the next collaboration of H&M and another designer. And maybe I know who is it...

Tuesday, November 23, 2010

LAST NIGHT´S STYLE













































PRIZNÁVAM, veselšia fotka ako obvykle. Tak snáď vás aspoň trošku pobaví...

BERSHKA leather jacket, Urban Outfitters jeans, H&M t-shirt, bag and ring, Zara scarf, Humanic shoes

Friday, November 19, 2010

SHOP HER STYLE: FRIDA GUSTAVSSON

foto of Frida via www.altamiranyc.blogspot.com




















1. Topshop shirt
2. Urban Outfitters bag
3. Zara belt
4. Topshop lipstick
5. Monki skirt
6. Vagabond shoes

Thursday, November 18, 2010

ANYBODY GOING TO STOCKHOLM?

Nilson shoes





































TOPÁNKY na celý deň, síce na opätku, ale nie zabíjackom. Také chcem. Na stránke http://www.nilsonshoes.com/ ich je viac, nechajte sa inšpirovať. Škoda, že podobný obchod na Slovensku som ešte neobjavila. Nejdete niekto do Štokholmu alebo iného severského mesta? Doneste mi ich!

PERFECT SHOES for every day wearing. Anybody going to Stockholm or other Scandinavian city? Bring them please!

Wednesday, November 17, 2010

TODAY´S STYLE













































BOLI SME na ocinovej narodeninovej oslave niekde v Rakúsku. Jedlo bolo fakt mmmmm výýýborné. Bodaj by takéto oslavy boli častejšie. Mimochodom, ocino má skvelý štýl čo sa oblečenia týka. Je jedným z dvoch najštýlovejších a najinšpiratívnejších mužov môjho života, haha. Možno niekedy zverejním fotky. Ak dovolí...

MANGO sweater, Forever21 skirt, H&M t-shirt, Bershka belt, Humanic shoes

Monday, November 15, 2010

DARE OR SPARE?

1. Proenza Schouler   $1,595
2. Topshop   £50.00
3. Zara   EUR119.00

VEČNÝ PROBLÉM, investovať viac peňazí do jednej značkovej veci alebo si kúpiť viac lacnejších vecí? Ja som skôr ten druhý prípad. Ale to bude asi tým, že nezarábam toľko, aby som si tie drahé veci mohla dovoliť :) Na druhej strane načo dávať veľa peňazí na nejakú mega trendy sezónnu vec, ktorá o rok bude ležať niekde v skrini v zabudnutí. Preto si myslím, že je vhodné investovať iba do nadčasových kúskov, ktoré jednoducho môžeme nosiť roky. A čo sa týka kabeliek, vyberám si tú od Proenza Schouler...

I WOULD definitely pick the Proenza Schouler bag (if I had money, ha!).

Sunday, November 14, 2010

COMFY LOVE















































































BOLO PEKNE, bol ešte október (aj keď...nemôžem sa sťažovať na počasie. Je polovica novembra, vonku krásne slnečno a skoro 20 stupňov). Dali sme si v meste gaštany, posedeli na lavičke, najedli sa v indickej reštike. Mňam. Takto nejak si predstavujem príjemný pohodlný deň. V mojej pohodlnej flanelke. Pohodlnosť nadovšetko!

IT WAS A NICE DAY in october, sun was shining, we had some good food. I love days like these. In my comfy flannel shirt...

H&M t-shirt, bag and necklace, Zara shorts, New Yorker flannel shirt, Bershka jacket




Friday, November 12, 2010

HERMIONA?

image via www.vogue.co.uk










































 


JE TO ONA. Emma Watson a.k.a.  Hermiona. Harryho Pottera moc nesledujem. Videla som asi dve časti a ani knihu som nečítala. Ale Emmu mám rada, má štýl, to sa nedá poprieť. A v novom účese vyzerá podľa mňa trochu ako Twiggy. Páči sa mi to, ja kričím ÁNO! Btw v sobotu davajú v telke jednu z častí Harryho, ktorú som ešte nevidela. Asi si ju pozriem...

YES, IT IS Emma Watson. Love her new haircut!

Thursday, November 11, 2010

HUSSEIN CHALAYAN FALL 2010













































 
ZAMILOVALA SOM SA do tých kabátov. A do červenej bundy. Ach!

I FELL IN LOVE with those coats and the red jacket. Omg!

Sunday, November 07, 2010

MISSION: CAMEL COAT

image via altamiranyc.blogspot.com













































NÁROČNÁ MISIA, nájsť ten správny camel coat. Môj by mal byť jednoduchý, čo najmenej gombíkov a výrazných detailov. Ten, čo je na obrázku je takmer dokonalý. Už len taký nájsť. Nemáte niekto nejaký tip? Sem s ním!

MISSION IMPOSSIBLE. To find the right camel coat. The one on the picture seems almost perfect to me. Anybody any idea?

Saturday, November 06, 2010

LAST DAYS OF SUMMER











































































 



MUSÍM SA PRIZNAŤ, som skôr letný typ. Milujem slnko, teplo, letné dovolenky. Milujem, keď mám na sebe iba ľahké šaty, na rozdiel od piatich vrstiev svetrov v zime. Je november a vonku to na zimu veľmi nevyzerá. Víkend stvorený na prechádzku. Bodaj by takýchto víkendov bolo ešte zopár do Vianoc. Ale tak...aj zima ma svoje čaro.

H&M sweater, Bershka leggins, Casio watches, Ray-bans



Thursday, November 04, 2010

BMD


Izabela Komjati fashion show
Róbert Bartolen fashion show












































BMD - Bratislavské módne dni. Už sú to dva týždne, takže toto je krátka retrospektíva. Videla som iba slovenských módnych návrharov, zahraniční boli deň pred. Víno bolo dobré, z návrharov ma bohužiaľ zaujala iba Izabela Komjati, ktorá spomedzi ostatných kolekcií priniesla svojimi sviežimi farbami závan jari (www.izabelakomjati.com) a Róbert Bartolen, ktorý vniesol do celej show dramatickosť (www.robertbartolen.com). Už sa teším na ich ďalšie kolekcie. A to je všetko.

BRATISLAVA fashion days two weeks ago. There were two fashion designers I liked - Izabela Komjati and Róbert Bartolen. And the wine was good. That´s all.

Tuesday, November 02, 2010

WELCOME

                                      
VITAJTE na mojom blogu venovanému móde a všetkým pekným veciam okolo mňa. Dúfam, že sa bude páčiť. Tak si ho užite a bavte sa!

WELCOME, enjoy and have fun!