Monday, January 31, 2011

THANKS AGAIN!






















ČO NA TO povedať... Iba veľké ĎAKUJEM! A že som naozaj milo prekvapená a veeeľmi potešená :) Ďakujem Zuz, veľmi veľmi veľmi!

WHAT CAN I say... just a big THANK YOU! I´m so surprised and veeery delighted :) Thank you Zuz, very very very much!

THE CHAIN THING

NEMÁM RADA reťazové maily, sms-ky a všetko tomu podobné. Ale. Táto reťazovka sa ku mne dostala cez babô a je naozaj milá, lebo sa podozvedám  niečo nové o ľudoch, ktorých moc nepoznám a vy sa môžete dozvedieť o mne aj to, čo vedieť nepotrebujete. Pravidlá sú stanovené - napísať 7 vecí, ktoré o mne neviete a poslať túto reťaz ďalším piatim bloggerom, pre mňa nedávno objaveným (a dať im o tom vedieť). Takže nech sa páči...

I REALLY don´t like those "chain mails". But this one is different. I got it from babô and it´s quite nice, because you can find out more about people you don´t know well. And you can find out some things about me, you don´t need to know. So the rules are simple - write 7 things about yourself, that others probably don´t know and sent this "chain message" to other 5 bloggers (recently discovered) and let´em know. So here you are...

1. Nemám žiaden tumblr. a nechce sa mi tam ani prihlasovať, lebo som sa prihlásila už na toľko stránok, že ma to nebaví.
I don´t have tumblr. and I´m not gonna change it.

picture via paulinemma
2. Nikdy som na karnevale nebola princezná a nikdy som ňou ani nechcela byť (bolo to trápne, keď ich tam potom bolo zo desať).
I never wanted to be a princess on a carnival (it was embarrassing when you saw ten of them in one room).

3. Kedysi som chodila do snowboardového klubu, ale ináč som celkom dobrá aj v bowlingu (ako už viete) a ping-pongu.
I used to ride snowboard and train in a club, but I´m also good in bowling (as you already know) and ping-pong.

4.  Milujem Lomo, ale už som na moje foťáčiky dlho nefotila, hanba mi!
I love my Lomo cameras, but it´s already a long time ago I used them, shame on me!
(fotka k bodu 3. aj 4., picture for number 3. and 4.)
























5. Nemám rada svoje nohy (to nepotrebuje fotku).
I don´t like my legs (this doesn´t need a picture).

6. Milovala som Spice Girls a Backstreet Boys a pred rokom som aj bola na BSB koncerte a Nick mi zakýval (priznajte sa, závidíte!).
I loved Spice Girls and Backstreet Boys and I also was on a BSB concert one year ago. Nick waved at me (don´t you envy me?).

7. Som kráľovná parketu!
I´m the queen of the dancefloor!


Ďalší piati, užite si to!
Next five, enjoy!
1. lesimple 
3. dariamalucablog (know her, but wanna know more)
5. I think four is enough... :)

Sunday, January 30, 2011

GET SOME COLOURS ON


BOLA SOM nakupovať, v piatok. Ani som nešla za ničím špeci, len tak som sa motala. A chytala do rúk všetko farebné. Asi som potrebovala oživiť tie svoje čierno-šedo-zelené kombinácie, tak som skončila pri  červenej. Červená nikdy nebola moja farba, asi začne byť, ha! Btw fakt bola zima tento víkend, chcem jar!!!
Želám pekný týždeň!

I DID some shopping on Friday. I was just fooling around and grabbing every colourful piece I saw. Ended by these red jeans. Red never was my colour, but I think I just changed my mind! :) Anyway, it was supercold this weekend, so I´m waiting for spring now!!! Have a nice week!

Zara coat, jeans and shoes (again, I love them), Forever21 t-shirt, H&M bag and scarf, Asos gloves



Wednesday, January 26, 2011

DOLCE AND GABBANA, HELLO!


NIE SOM zrovna romantický typ. V mojom šatníku prevláda skôr jednoduchosť, minimalizmus. Ale priznám sa, niekedy ma to pochytí alebo sa rozcítim alebo čo ja viem a hneď je zo mňa romantik v kvetinových šatách. Pre tento prípad majú v mojom šatníku miesto kvetinky, volániky a ružové sukne. Veď v lete uvidíte :) A keby sa mi do skrine dostal aspoň jeden kúsok z tejto kolekcie, tak nedbám!

I´M NOT that kind of romantic type, you know. My closet is full of simple and minimal pieces. But I have to admit, sometimes I get more sensible and wanna feel more feminine. For this case I also have some flowers and flounces on my clothes, I´ll show you in summer :) And if some piece of this collection could somehow get into my closet, well I won´t mind!

Tuesday, January 25, 2011

BIG UP


ČO TO, ČO TO? Včera som nezačala deň zrovna najšťastnejšie (škola, nebudem rozoberať). Ale! Potom som si klikla na svoj blog a čo nevidím? 25 followerov! A vy ste pribúdali a pribúdali. A potom som našla príčinu - článok o mne? Uaaaau. Babô, už po neviemkoľkýkrát, ďakujem! :) Je to od teba fakt veľmi milé!
Takže ak ste ešte článok nevideli (väčšina ste ho videli), kuknite si ho na jej blogu www.feathersintodust.blogspot.com. Mimochodom, pre mňa jeden z naj blogov na Slovensku (a to nehovorím na oplátku) :)) . Big up pre babô a vás všetkých!

WHAAAAT? My day didn´t begin good yesterday (school, of course). But! In the afternoon I visited my blog and realized, that I have more followers. And more and more. The cause of that was simple - an article about me. Me? Wueheeey. Babô, thanks again!
So if you haven´t seen the article yet (most of you had, I know), check it on one of my favourites slovak blogs - www.feathersintodust.blogspot.com. Big up for babô and all of you!

Monday, January 24, 2011

50!



ÁNO, PRESNE toľko vás už je. Hovorím len jedno veľké ĎAKUJEM vám všetkým (a najmä tej, ktorá to celé spôsobila, vy viete a kto neviete, dozviete sa)!

THANKS to all my followers (and especially the one who is responsible for this beautiful number)! I´m doing it for fun and I´m doing it for you. So enjoy!

LET´S PLAY BOWLING

 


DOSTALA som nový kabát, doniesol mi ho ocino z Thajska. Áno, z THAJSKA. Zimný! Tiež ma to celkom pobavilo, keďže tam je teraz tak cez 30 stupňov. Tak ale teším sa... Inak, keby ste chceli vedieť kde sú tieto skvelé old school garáže, tak je to pred Bowlingovým národným centrom v Ba. Išla by som si zahrať bowling. Ale pozor! Som nekorunovaná 1. vicemiss bowling. 1. miesto patrí mojej kamoške Dadke, ale tá je teraz na Novom Zélande, takže prvenstvo je na dosah! Kto si ide zahrať? :)

I GOT this coat from my father, he brought it from Thailand. Yes, THAILAND. A winter coat! Funny, because it is over 30 degrees there. But I´m happy I got this present... By the way, if you wanna know where these awesome old school garages are, you have to go to the Bowling national center in Bratislava. I would love to go and play bowling. I´m the uncrowned 1. vice miss bowling. Number one is my friend Dadka, but she is in New Zealand now, so the first place is within reach! Who´s gonna play with me? :)

Besides the coat from Thailand I´m wearing H&M shirt, Urban Outfitters jeans, Zara shoes, New Yorker cap, the necklace is a gift from my grandma.

Sunday, January 23, 2011

FAMILY AFFAIRS


TENTO víkend sme boli na roztrhanie. Najprv nás zavolali priateľovi rodičia na obed. Potom moja mamina a nakoniec ocino. Keďže tri obedy za dva dni sa stihnúť nedajú (žrúti by s tým samozrejme problém nemali, čo je len pravda), tak sme museli jeden zrušiť. Nuž, kto prv príde... Každopádne to bolo všetko skvelé a kebyže nemám taký metabolizmus aký mám, tak by som aj o dve kilá tažšia bola :) Bodaj by takéto rodinné víkendy boli častejšie, menej roboty s varením a zásoby v chladničke... Pekný týždeň želám všetkým!

A WEEKEND full of good food. First, my boyfriend´s parents invited us for lunch. Then my mom invited us and in the end also my father called us to eat with him. Two days and three lunches seemed impossible (not for some eatard), so we had to cancel one. Well, who comes first... Anyways, it was nice to be with our parents. And another good thing about it -  I didn´t have to cook and I have some reserves of food for next days. Yeeeaah... Wish you all a nice week!

Stradivarius coat, Zara sweater, shoes and bag, H&M skirt and tights, Vogue glasses

Friday, January 21, 2011

NEW YORK, I LOVE YOU!



LINDA Vojtová, fotená pre februárovú českú Elle. Posledné číslo je plné Lindy. Štyri rôzne obálky, štyri rôzne editoriály. Jeden krajší ako druhý. Nie je toho trochu moc? A nech. Linda je krásna a "oslavuje" 10 rokov jej modelingovej kariéry. Ja som pre vás vybrala editoriál fotený v New Yorku Davidom Surowieckim pre jeho jednoduchosť a pre mňa vyžarujúci pokoj. A pre to, že je to New York. Keby som sa teraz tak mohla teleportovať...

LINDA Vojtová stars in this fashion editorial that is featured in new (february) issue of Czech Elle. It was shot in New York by David Surowiecki. Oh man, how I love New York! If I could teleport there somehow...
Btw I love the third picture!






Tuesday, January 18, 2011

GREEN VIBES

PO NIEKOĽKÝCH dňoch, čo som sedela doma, som dnes konečne vyšla na vzduch. Išla som na skúšku, 
tak to chcelo niečo aspoň trochu slušnejšie. Poňala som to jednoducho, keďže výstrednosť by sa mi na našej škole nevyplatila (aj keď, ja zrovna nie som výstredný typ).
Každopádne sa u mňa nič zaujímavé neudialo a asi sa ani v najbližších dňoch neudeje, lebo aj naďalej budem pokračovať v učení. Aaaach, nech je tá škola už za mnou...

AFTER FEW days of sitting at home and studying, I finally had a chance to go out (for an examination, ugh!). That is why my outfit is so simple.
Anyways there is nothing more to say. I´m going to study again. I wish the school was over...

Zara coat and shoes, H&M leggins, shirt and bracelets, Mango sunglasses, ?bag from Rome




Friday, January 14, 2011

500 MILES



NOVÉ TOPÁNKY!  Kúpila som si ich minulý týždeň v zľave. Sú zo Zary. Dlho som nad nimi premýšľala, ale nakoniec sa veľmi teším z tejto kúpy. Dúfam, že dlho vydržia a budú pohodlné. Ešte som ich moc nevyskúšala, nechodím teraz veľmi von, učím sa na skúšky. Dnes som ich mala prvýkrát, tak som ich rovno odfotila. Cestou zo skúšky. Znova neúspešnej, predpokladám. "Study hard!" nezabralo...
Mimochodom v utorok som bola v kine na filme A Single Man. Vrelo odporúčam! Ak chcete k tomu aj súvislosť s módou, nech sa páči - film režíroval Tom Ford. Pekný víkend želám!

I WOULD walk 500 miles and I would walk 500 more...in my new shoes. Hopefully. I bought them in Zara last week, but wore them for the first time today. 
By the way, I watched a good movie on tuesday - A Single Man. I really recommend it! And if you want a connection with fashion, well, here you are. The director of this movie is Tom Ford. Have a nice weekend!


Wednesday, January 12, 2011

ELIN KLING FOR H&M

NA SVETE je ďalšia limitovaná kolekcia švédskej značky H&M, tentokrát pod taktovkou Elin Kling. Kolekcia obsahuje 9 kusov oblečenia a dva doplnky. Celá je veľmi minimalistická, plná jemných odtieňov. Mojim už teraz vysnívaným kúskom  sú ružové šaty. Kolekcia však bude dostupná iba vo Švédsku (veľká škoda!), takže si môžem nechať zájsť chuť. Pýtate sa kto je Elin Kling? Elin je stylistka a jedna z mojich obľúbených bloggeriek pochádzajúca zo Švédska. Ak vás zaujala, môžete si pozrieť jej dočasný blog (na novom sa pracuje) a nechať sa inšpirovať. Nech sa páči - http://www.elinkling.net/stylebykling/ .

ELIN KLING is a stylist and one of my favourite bloggers. She collaborated with H&M and created a new limited collection. It contains 9 fashion pieces and two accesories and it´s very minimal and full of light colors. I really love the pink dress, but can only dream about it. The collection will be available only in Sweden (what a pity!). If you want, you can check Elin´s blog - http://www.elinkling.net/stylebykling/.

Monday, January 10, 2011

STUDY HARD!

 
VČERA bolo vonku naozaj exluzívne počasie. Hmla a sychravo. Jediná vec, ktorá ma nútila vytiahnuť päty z domu, bol nedostatok jedla v ladničke. Ináč som sa celý deň učila. Zbytočne, skúšku som dnes nespravila. Čo už. Mimochodom tá skvelá kožušina (nie je pravá) je z Asosu a dostala som ju na Vianoce od sestry. Super výber, ďakujem! Tak ja sa idem znova učiť, čakajú ma ďalšie skúšky. A vopred sa ospravedlňujem, že to tu budem trochu zanedbávať, ale inak sa nedá...

WHAT a bleak and foggy weather yesterday. Me and my boyf did some grocery shopping and then just studied for exams. I didn´t pass today, have to study harder! Btw the faux fur snood is from Asos and i got it from my sister as a christmas gift. Thank you!

Zara coat and t-shirt, Asos snood, H&M bracelet, New Yorker ring




Thursday, January 06, 2011

I WANT SUMMER BACK



ÁNO, CHCEM leto. Zima je síce krásna, ale stačia mi tak dva mesiace v roku. Pri prezeraní starých fotiek sa mi nejak zacnelo za teplom. Ja som jednoducho letný typ, milujem slnko, teplo, more, ľahké šaty, milujem keď sa prehrabávam nohami v piesku. Mám rada, keď mi vyskočia pehy zo slnka. Mám rada letné večery s priateľom pri vínku, festivaly s kamoškami, grilovačky. Tak zatiaľ budem aspoň snívať...

I WANT summer again. Winter is quite nice, but two months are enough for me. Now I want to feel the heat, the sun. I love the sand between my toes. And I love summer evenings with my boy and glass of wine, music festivals with my girls, grill parties. Well, let´s keep on dreamin´...

Tuesday, January 04, 2011

WISHLIST
























SEDÍM DOMA, trochu chorá, učím sa na skúšky, do toho kukám stále niečo na internete a snívam. Ideálna kombinácia cez skúškové. Tak som si z krátkej chvíle vytvorila wishlist na teraz, nech sa páči: náušnice Line&Jo - krúžok sa upevní na hornú časť ucha a retiazka sa prevlečie cez dierku - fakt super vychytávka, vyzerá to výborne, ale u nás som to ešte nevidela. Bundička je z Monki a teraz je dokonca zlacnená na 10 eur!!! Takže ak sa niekto chystáte do Škandinávie, určite mi dajte vedieť! A keď nie, najdem si nejakú inú "bomberku", napríklad na jar bude jedna v H&M, ktorá nevyzerá zle (má ju už aj Pauline - tu:  http://diamondandunicorn.blogspot.com/2010/12/mary.html). Foťák. Tento je Samsung ex1, ale ešte naozaj nie som rozhodnutá, ktorý chcem. Zatiaľ sa budem iba rozkukávať, najprv treba platiť dane :) Roxy hodinky majú vo veľmi veľa farbách, tiež sa neviem rozhodnúť, ale biele nie sú zlé, či? H&M topánky z jarnej kolekcie sa mi páčili hneď ako som ich prvýkrát videla. Uvidíme aké budú pohodlné a či ich vôbec u nás budú mať. Proenza Schouler kabelka - úplna klasika, taktiež je vyrábaná v obrovskej farebnej škále a ja by som kľudne išla do nejakej veselšej, napríklad ako tá na obrázku. To však môžem zatiaľ len snívať, asi by som sa nedoplatila... James Perse zavinovacia sukňa, ktorá vyzerá pohodlne a pri tom veľmi žensky. Opasok je zo Zara. Nejaký taký by som si už konečne mohla kúpiť. Čierny, užší, s kovovými aplikáciami, cez pás. A to by už aj na teraz hádam stačilo. Uvidíme, čo z tohto premením na skutočnosť :) A keď už som sa tak rozpísala, kľudne mi napíšte na čo máte v týchto dňoch zálusk vy... Pekný deň!

MY WISHLIST for now: Line&Jo earrings, so cool. Jacket is from Monki, I really love it and it´s on sale now! Bad for me I don´t live in Scandinavia, so I cannot buy it. But if you live there, buy it and send it to me, please! :) I´m really thinking of buying some camera, but don´t know which one, this one is Samsung ex1. Roxy watches are made in many colors and i can´t decide which one would fit me best, what about the ones in white? Shoes are from H&M and I liked them since I saw them for the first time. I still dream about the Proenza Schouler bag, but in some fresh color. James Perse skirt looks very feminine and sexy but still very comfy. And I should definitely buy a black belt with some gold applications - this one is from Zara. So what do you think, what should I change into real? And what do you dream of nowadays?

Sunday, January 02, 2011

THANK YOU!


A ZASE je to tu - Nový rok. Dúfam, že ste ho oslávili aspoň tak dobre ako ja, s ľuďmi, ktorých máte radi. Želám vám čo najvydarenejší rok 2011 plný úsmevu, s ním ide všetko ľahšie. Chcem sa hlavne poďakovať tým, čo ma podporujú, sledujú môj blog a páči sa im. Naozaj ma to veľmi baví. Tak hor sa do nového roku! :)

ANOTHER YEAR behind us, a new one is coming. I just wanted to thank you all for supporting me! I´ll try my best to make this blog even better, it really is a lot of fun! So Happy New Year everybody!