Friday, February 25, 2011

WISHLIST
























TAK ZASE je tu pár vecí, čo by som chcela... 1. Čiernu koženú bundu. Jednu už síce mám (takú skôr bomberku), ale chce to takú lepšie padnúcu. Táto je Max Azria. 2., 5. Bižu, bižu, bižu. Zlato mi netreba. Len niečo na ruky. Pre inšpiráciu - Nada Sawaya a Etro Hammered náramky. 3. Rifle! To je vec, ktorú nekupujem až tak často. Keď nejaké nájdem, nosím ich až kým sa nezničia. A tie moje sa už začínajú rozpadávať... Tieto MiH majú vcelku fit farbu. 4. Zara má túto sezónu krásne topánky. Mám vyhliadnutých viac, tieto sú jedny z nich. 6. Comme des Garcons kabelka je podobná tej od Celine. V podstate mi je jedno akú presne by som mala mať. Hlavne nech je do ruky a nech je farebná (červená, modrá, zelená...). 7. Vesta z H&M against AIDS kolekcie. Vydarená.

HERE ARE some things I´m looking for now... 1. A black leather jacket - this one is from Max Azria. 2., 5. Bijou, bijou, bijou. I don´t need gold. Just something I can put on my wrist. For example these bracelets from Nada Sawaya or Etro Hammered. 3. Jeans! Please find me good jeans! Mine are starting to crumble. This MiH jeans have a nice color... 4. Zara has a good collection of shoes this season. These are one of my favourites (besides another five from Zara). 6. Comme des Garcons clutch is similar to the Celine clutch. I like both of them, but don´t need specifically one of those two. Just some colorful clutch (red, blue, green...). 7. This vest is from H&M against AIDS collection. Really nice.

Tuesday, February 22, 2011

AMANDA


AMANDA Seyfried v marcovom čísle časopisu Interview. Fotil Mikael Jansson-Taylor. Čo k tomu dodať. Krásna!

AMANDA Seyfried in the march issue of Interview magazine. Lensed by Mikael Jansson-Taylor. What can I say? Beautiful!


Monday, February 21, 2011

A LITTLE TRIP

pictures by Zuzka and me

V BUDAPEŠTI som sa ocitla úplnou náhodou. Bol to taký malý včerajší výlet. Ilariu (taliansku kamarátku) viezla kamoška Zuzka s Tomášom na letisko, tak som sa pridala. Cesta tam - dve hodiny, cesta späť - dve hodiny, v Budapešti - dve hodiny. Nevadí, že sme nič nevideli, iba parlament a aj ten zo zlej strany :) Aspoň bola sranda. Každopádne sa musím do tohto krásneho mesta niekedy vypraviť na víkend. Nejaký romantisch víkend...

IT WAS A little trip to Budapest. My friends Zuzka and Tomáš had to take Ilaria (a friend from Italy) to the airport, so I joined in. It took two hours to get there, two hours to get back, we spent there two hours. Who cares :) At least we had fun and saw the Parliament (from a bad side). Anyways I have to go to this beautiful city for a weekend. Let´s say a romantic weekend...

Bershka leather jacket, H&M bag and men´s sweater (that my boyf gave me), Zara skirt and shoes, Asos gloves, scarf ?


Saturday, February 19, 2011

GIFT

























MILUJEM prekvapenia. Veď kto ich preboha nemá rád...? A tak ma moje drahé kamarátky prekvapili darčekom. Týmto náhrdelníkom. Že ešte k Vianociam a k narodeninám (tie som mala v lete). Nechápem, ako sa mohli tak trafiť, lebo presne niečo v tom štýle som mala na svojom pomyselnom nákupnom zozname v hlave. Ďakujem Zuzi, ďakujem Andrejka! Teším sa na vás dnes večer :)

I LOVE surprise. Tell me, who for God´s sake doesn´t like it...? My dearest girlfriends surprised me with a present. The necklace. They said, it is a Christmas gift and  a birthday gift as well (my birthday was in summer). I don´t get it. How could they know? This kind of necklace I had in my mind for a longer time. Thank you Zuzi, thank you Andrejka! I look forward to see you tonight :)

Thursday, February 17, 2011

LITTLE COOKING DIARY











































GAZDINKY celého sveta spojte sa! Áno, toto nie je fashion blog. Je to blog plný chutných, jednoduchých a krásnych receptov, ktoré sú ešte k tomu aj krásne nafotené. Jednoducho pastva pre oči. Takže ak sa aspoň trochu zaujímate o varenie a pečenie, navštívte tento blog. Podporte ho, inšpirujte sa, varte a jedzte. A ak vás varenie ešte nechytilo, je na čase s ním začať! :) Klikajte tu. Mimochodom, ide o slovenský blog, klobúk dole!

FOR ALL homemakers of the world! Yes, this is not a fashion blog. This is a blog full of delicious, easy and nice recipes, all displayed on beautiful pictures. So if you are interested in cooking and baking just a bit, visit this blog. Support it, get inspired, cook and eat. And if cooking is not your cup of tea, it´s time for you to start with it! :) Check this blog here. Btw, it is a Slovak blog, big up!

Wednesday, February 16, 2011

VICTORIA BECKHAM FALL 2011


OD ČIAS mojich obľúbených Spice Girls sa toho veľa zmenilo. Aj môj pohľad na Victoriu. Vzdávam jej hold, jej najnovšia kolekcia je naozaj vydarená. Čo myslíte?

A LOT of things have changed since the existence of my favourite band Spice Girls. And my view at Victoria has changed as well. Big respect, the new collection is really nice and chic. What do you think?

Tuesday, February 15, 2011

UNDERGROUND



































































DNES SOM odovzdala diplomovku, juchú! Takže sa aspoň na chvíľu teším :) Chvíľou rozumej asi tri týždne. Potom mi začína najhorší semester môjho štúdia. Takže to chce rýchlo ešte nejaký žúr, lebo potom nebude dlho dlho nič. Budem iba zavretá doma. Alebo sa zahrabem pod zem... :)
I FINISHED my diploma work today, yeeeah! I´m happy for a while :) While means three weeks for me. Then the worst term of my study life will begin. All I need is party. Because then I will be busted at home, buried somewhere underground (well, under books).

Zara coat and scarf, Mango dress, H&M tights, Humanic shoes


Monday, February 14, 2011

LOVELY LOVE

MILUJEM HO. A tak som mu napiekla tieto valentínske muffiny (trochu hovienkove, hehe). A dostala som tulipány! Žiadne iné dary nebudú. Iba čistá láska :) Po celý rok.

I LOVE HIM. So I baked this valentine muffins. And I got tulips from him! There won´t be other presents. Just pure love :) During the whole year.

Friday, February 11, 2011

MALENE BIRGER
































































































ABY STE vedeli, nie som až taký fashionfreak, ako to možno vyzerá (iba trochu). Odkedy som sa osamostatnila, začala som sa zaujímať aj o iné veci, ako napríklad bývanie alebo varenie (konečne!). Rada si listujem v časopisoch o bývaní a keď náhodou natrafím na nejakú peknú fotku na internete, hneď si ju odkladám. Ako inšpiráciu do budúcna. Keď budem mať veľa peňazí a budem si môcť zariadiť byt tak ako chcem :) . Na Malene Birger som natrafila náhodou. Táto Dánka sa venuje dizajnu oblečenia ale aj interiérov. Krásne oboje, naozaj... Takže až raz budem mať tie spomínané peniaze, určite sa inšpirujem!

JUST TO let you know, I´m not a fashionfreak (just a little bit). Since I moved out and started living with my boyf, I´m more into interior design and food (finally!). I blundered on Malene Birger accidentally. This Danish designer makes clothes and interiors as well. Both really nice. So someday (when I will have lots of money), I´ll inspire with these beautiful pictures!

Wednesday, February 09, 2011

GIRLS STUFF



























JE TO už raz tak, niekedy nosím boyfriend jeans a chcem sa cítiť pohodlne, inokedy chcem byť viac ženskejšia. Nálady sa menia a s nimi aj moje outfity. Tak napríklad včera. Celý deň som behala v rifliach. Večer sme mali kino, romantiku, tak som rifle vymenila za šaty. Ale tak to má asi každý, či nie? A keď už je reč o kine, prikladám ďalší tip na dobrý film - Mamut.

IT IS like this - sometimes I wear boyfriend jeans and wanna feel comfy, sometimes I wanna feel more feminine. My outfits change along my moods. For example yesterday. I spent the whole day in jeans. In the evening we went to cinema, so I wore a dress. But I think everyone has moods like this. Don´t you think? Speaking of movies, I have another good hint - watch the movie Mammoth!


Wearing Gap vest, H&M sweater, rings, earrings and belt, Zara skirt and shoes, Urban Outfitters bag, Ray Bans




Tuesday, February 08, 2011

CRYSTALISED





















KRÁSA. Už dlho na ne kukám a neviem sa vynadívať. Tieto kryštály sú od Unearthen, každý jeden je osadený v nábojnici a kúpila by som si snáď všetky! Smola, jednak ich u nás nedostať a sú neskutočné drahé (na môj vkus). Preto som sa nesmierne potešila, keď Pauline na svojom blogu dala tip na kúpu niečoho podobného (ďakujem ti!!!). Takže ak sa vám páčia kryštály, či už pre svoju krásu alebo účinky, kupujte tu.

PURE BEAUTY. I love these crystals from Unearthen. They are put into a bullet what makes them really cool. Unfortunately I can´t buy it here in Slovakia. Anyways they are too expensive for me. But if you want something similar, Pauline found a good alternative. Check it out here.

Sunday, February 06, 2011

BOYS STUFF




MÁM v poslednej dobe takú záľubu. Kradnem tomu môjmu veci zo šatníku. Najmä teda svetre, gate by mi boli moc veľké. Už o tom vie, zatiaľ mi to znáša :) Jeden sveter mi už aj daroval. Ale tie rifle sú moje, z detského H&M. To len aby ste vedeli. Posledná fotka sa trochu vymyká z konceptu, ale podľa mňa je výýýborná! Takže pochváľte fotografa :) Peknú nedeľu!

I HAVE such a nice hobby. I steal my boyfriend´s stuff from his closet. Mostly sweaters. He already knows about it and he´s ok with it so far. But the jeans are mine, from H&M kids. Just to let you know. The last picture is beside the concept, but I like it sooo much! So praise the photographer :) Have a nice Sunday!

H&M jeans, shirt, bag and ring, Zara scarf and shoes, Bershka leather jacket, Stradivarius belt

Friday, February 04, 2011

NIRRIMI































































































































































































































NIRRIMI. Meno si zapamätajte. Je fotografka. Fotí všetko od rodiny, cez kamarátov až po fashion kampane (fotila napríklad Diesel kampaň na jar/leto 2010). Na tom by nebolo nič výnimočné, keby... Keby slečna Nirrimi nemala 18 rokov! Mať tak aspoň štipku z jej talentu. Mimochodom na prvej fotke je ona. Takže si pozrite jej blog tu a kochajte sa dosýta.

NIRRIMI. Don´t forget this name. She is a photographer and takes wonderful pictures (she also shot the Spring/Summer 2010 Diesel campaign). There would be nothing extraordinary about this, but...this girl is 18 (!!!) years old. Unbelievable. Btw she is on the first picture. Check out her blog here.

Tuesday, February 01, 2011

INSPIRE ME



NEMÁM SLOV. Krásny editoriál. Síce starší (z novembra 2010), ale musela som vám ho ukázať. V hlavnej úlohe Dree Hemingway, fotil Richard Burbridge pre talianske Vogue. Milujem tú fotku s homárom!
Mimochodom už mám na krku stovku (a niečo navyše), za čo vám naozaj nesmierne ďakujem. A želám dobrú noc!

I´M SPEECHLESS. What a beautiful fashion editorial. Well, it is a bit older (November 2010), but I had to show you. Dree Hemingway in a leading role, photographed by Richard Burbridge for Vogue Italia. I love the "lobster picture"!
Btw I already have more than 100 followers, which I appreciate a lot, thank you! And good night everyone!