Sunday, March 31, 2013

WEEKLY



1. PHOTO from a meeting and still working retro phone. Such a nostalgia.
2. A typical scenery from the end of March :)
3. Retro again, this time stairs from Roosvelt's hospital in Banská Bystrica. This week it was the second time in hospital (but nothing serious, something is wrong with my cervical spine)...
4. Our Easter decoration (we are in Donovaly ski resort).
5. It's Easter time, so we had stuffed eggs, yummy!
And I wish you not so much water tomorrow!

1. FOTKA z pracovného stretnutia a stále funkčný retro telefón. Nostalgia.
2. Typická scenéria z konca marca :)
3. Zase retro, tentokrát schody v Roosveltovej nemocnici v Banskej Bystrici. Tento týždeň už druhýkrát v nemocnici (nič vážne, trochu zničená krčná chrbtica)...
4. Naša veľkonočná výzdoba (sme na Donovaloch).
5. Keď už Veľká noc, tak teda plnené vajcia, mňam!
A všetkým vám prajem málo vody zajtra!

Saturday, March 30, 2013

BABY BLUE CRUSH

I BROUGHT two pairs of shoes from Thailand. Both of them baby blue. Converse were in sale for 18 Eur (such a good deal!) and Valentino alike heels are present from my dad. Ooooh God, it has to be warmer! At least because of these two beauties!

Z THAJSKA som si doniesla dvojo topánok. Zhodou náhod obe bledomodré. Conversy v zľave za 18 Eur (výborný deal!) a Valentino alike botičky sú darček od ocina. Božéééé, už musí byť teplo. Minimálne kvôli týmto dvom kráskam! 

Thursday, March 28, 2013

ENJOYING THE LAST DAY


QUESTION - aren't you already bored? I still have some pictures left from Thailand. But it's not that much. These are from the last day of our vacation, from Bangkok. Tired, sweaty, but happy. That is how I felt that day.

OTÁZKA - ešte vás to nenudí? Ešte totiž mám nejaké fotky z Thajska v zásobe. Ale už toho nie je veľa. Konkrétne tieto sú z nášho posledného dňa dovolenky, z Bangkoku. Unavená, spotená, ale šťastná. Presne tak to v ten deň bolo.

Mango dress / H&M necklace / Style Scrapbook for Kipling bag / Kurt Geiger sandals

Monday, March 25, 2013

THAILAND VOL. 2















MÁM POCIT, že fotky z Thajska sa vám celkom páčili, či? Pridávam teda druhú várku, tentokrát z iPhonu. Niektorí z vás sa dokonca dožadovali detailov nášho výletu :) . Tak aspoň v skratke...
Do Thajska sme išli na 18 dní. Cesta nám zobrala dva dni a keďže sme aj cestovali po krajine, celkovo nám to ubralo asi 6 dní. Takže v konečnom dôsledku sme mohli ísť aj na dlhšie :) . Prvých 5 dní sme strávili na Phukete, čo je najnavštevovanejšia časť Thajska. Dajú sa odtiaľ robiť pekné výlety napríklad na ostrovy Phi Phi (známe z filmu Pláž) alebo na James Bond island. Čo však naozaj odporúčam je urobiť si tieto výlety na vlastnú päsť. Napríklad aj my sme tak išli na James Bond island. Ak máte auto alebo motorku (apropo, na Phukete motorku neodporúčam, síce sa oficiálne jazdí po ľavej strane, čo je pre nás nezvyk, Thajci na motorkách jazdia aj v protismere, vcelku nebezpečné), vyberte sa na sever, prejdite mostom na pevninu a všade naokolo budú tabule, ktoré vás budú navádzať. Prídete do "prístavu", zoberete si long tail boat (tá farebná z fotiek) a máte to lacnejšie, príjemnejšie a romantickejšie :) . 
Po piatich dňoch na Phukete sme sa autobusom a loďou vybrali na ostrov Koh Tao. Je to magické miesto, turistami oveľa menej poznačené, zelenšie. Strávili sme tu tri noci, ale zhodli sme sa, že by sme zostali aj o ďalšie tri noci dlhšie. Na Koh Tao sa oplatí požičať si motorku. Ostrov je to malý (asi 8x3 km), krásny, takže treba to pozrieť. A keďže tu požičiavajú iba motorky alebo sa jazdí taxíkmi, ktoré sú dosť drahé, nebolo o čom. Doprava je tu oveľa kľudnejšia ako na Phukete, aj keď sme išli 30, nikoho sme nezdržiavali. Ale bacha, aj tu sa dá spadnúť z motorky (ak môj blog sledujete, tak viete). A to je presne to, na čom tu Thajci ryžujú - veľa ľudí padá z motoriek, takže každý oškretý diel vás vyjde draho. Takže bacha! 
Potom sme sa ľoďou vybrali na ďalšie tri noci Koh Samui. Neviem, či môžem Koh Samui opísať objektívne. Za tri dni sme mali asi hodinu slnka, čiže buď bolo zamračené alebo lialo ako z krhly. A keď lialo, tým myslím že naozaj lialo (vyhodila som tam topánky, lebo ani za 3 dni nevyschli). Takže sme si jeden deň trochu pochodili autom ostrov, urobili výlet na vodopády (čo bolo pekné), videli slony a pamiatky. A potom len spali :) . 
Na Phuket sme sa vrátili lietadlom. Mimochodom, Koh Samui má asi najkrajšie letisko aké som kedy videla. Posledné dva dni na Phukete sme strávili už s ocinom a jeho priateľkou, takže to bola celkom príjemná zmena. Viac sme popíjali, ocino nás zobral na miesta, ktoré sme nepoznali a ktoré on už mal vychytané. Dni ubehli rýchlo a my sme sa zbalili a vybrali smer Bangkok, kde sme ešte za deň a pol stihli pobehať čo sa dalo. Bolo to však náročné, lebo teplota asi 36 stupňov, slnko, mesto a smog nie sú ideálna kombinácia. Takže po piatich hodinách chodenia sme ukončili naše trápenie v nákupných centrách a minuli zvyšky úspor, ktoré nám ostali :) . Dostali ste sa na koniec? Tak to vám fakt gratulujem!!!

A SHORT english translation coming asap.