Thursday, February 27, 2014

IN LOVE WITH STRAPPY TOPS

I WILL not give up with bothering you with Vietnam... Here is a little hint of what's waiting for you during the weekend. Photos are from Saigon (Ho Chi Minh City), which is the south of the country. And I, as the real tourist, couldn't be without my backpack (again)!

JA VÁM s tým Vietnamom ešte tak skoro pokoj nedám... Tuto je taký malý hint, čo vás čaká najbližšie. Fotky sú zo Saigonu (alebo aj Ho Chi Minh City), čo je na juhu krajiny. Odtiaľ fotky už v priebehu víkendu... A samozrejme mne ako správnemu turistovi ruksak (znova) nemohol chýbať!

Zara top / H&M skirt / Pull&Bear sneakers / Parfois backpack

Monday, February 24, 2014

INTO THE BLUE

TIME CHANGES everything. As I become older I'm starting to get crazy over cosmetics. I'm minded to invest to it more and more. I don't know if it is my sanity or a subconscious panic of getting older (and those two wrinkles on my chin, hah). But I enjoy it. I enjoy finding new products, comparing them, trying... My currently top products I can't live without are Sea salt spray from Toni&Guy, which gives my fine hair the right texture. Then I add the Casual sculpting powder from Toni&Guy and I'm ready-to-go. 
My skin enjoys the Midnight recovery concentrate from Kiehl's right now so every morning I wake up with no signs of fatigue. Oh, and almost every day I try to make myself the best face massage (you have to try) - right after I apply the Kiehl's concentrate and lie down in my bed. Genius!

SÚ VECI, ktoré sa časom menia. Čím som staršia, tým viac si začínam ulietavať na kozmetike. Som ochotná investovať do nej stále viac a viac. Netuším či je to len zdravý rozum alebo podvedomá panika zo starnutia (a tých dvoch vrások na čele, haha). Ale baví ma to. Baví ma sledovať novinky, porovnávať, skúšať... Moje momentálne naj top vychytávky, bez ktorých si práve neviem predstaviť život je Sea salt spray od Toni&Guy, ktorý mojim dosť jemným vlasom dodá tú správnu textúru (skoro ako od mora). Potom ešte pridám objemový púder, taktiež od Toni&Guy a som ready-to-go. 
Moja pleť si momentálne užíva s nočným olejovým sérom od Kiehl's a tak sa ráno budím bez známok únavy. A aby som nezabudla, takmer každý deň si robím tú najlepšiu masáž tváre (musíte vyskúšať). Najlepšie tesne po tom, ako si dám Kiehl's olejček a ľahnem si do postele. Hotový balzám na dušu!

Friday, February 21, 2014

TRAVEL DIARIES: CENTRAL VIETNAM

...A TAK sme prileteli do centrálneho Vietnamu. Našu púť sme začali v cisárskom meste Hue. Boli sme však len na jednu noc a tak sme stihli vidieť pagodu, ktorá je súčasťou cisárskych hrobiek, kam sa dá najlepšie dostať loďkou po rieke. Prešli sme sa k citadele, dali si dobrú večeru a išli spať. Ráno sme sa autom vybrali južne do mesta Hoi An. V polke cesty sme zistili, že náš vietnamsky šofér nám rozumie a občas nám niečo povedal po slovensky. Vlastne sme počas dovolenky mali na takýchto Vietnamcov šťastie, lebo počas výletu do Dračej zátoky (v severnom Vietname) sme zistili, že náš sprievodca žil 9 rokov v Karlových Varoch, takže nám čo-to porozprával o režime vo Vietname a iných naozaj zaujímavých veciach, občas aj po česky...
Ale späť k Hoi An-u. Podľa mňa najkrajšie mesto, v ktorom sme boli. Toto malebné prímorské mestečko plné žltých domov malo oooo-tak skvelú atmosféru! Strávili sme tu skoro 3 dni plné obyčajných prechádzok, dobrého jedla, bicyklovania, pláže. Oslávili sme tu Silvestra a Čínsky Nový rok se vším všudy - kultúrny program, hry rôzneho typu, obrovský ohňostroj a milión veselých ľudí. Čo vám poviem...keď niekedy pôjdete do Vietnamu, Hoi An určite nevynechajte. My sme tu stretli kopu milých ľudí (vlastne ako všade vo Vietname), videli toho najsmiešnejšieho psa, dali si ušiť obleky (ooo áno, Hoi An je vychýrený krajčírstvami, kde šijú tie naj obleky na mieru, takže chalani odišli každý z jedným. Podotýkam, všetky boli ušité za deň.).
Na tretí deň večer sme sa presunuli do Danangu, kde zvyšok nášho osadenstva dal žúr žúrov. Veľa vám o ňom nepoviem, lebo som tam bohužiaľ nebola. Ráno sme leteli na juh, avšak cestu si pamätám len ja s Maťom :) ....

Wednesday, February 19, 2014

BACKPACKING

AGAIN I FELT like a schoolgirl after few years. Before our vacation I figured it won't hurt to buy a backpack. Well, I wouldn't think about it until I saw this one. It was a smart buy, very practical for our everyday walking. And I know it won't lay in the corner now, cause its design perfectly fits my closet...

PO NIEKOĽKÝCH rokoch som sa zas trochu cítila ako školáčka. Pred dovolenkou som totiž usúdila, že nebude tak odveci kúpiť si ruksak. Vlastne by ma to nenapadlo, keby som tento náhodne nezbadala v obchode. Kúpa to bola praktická, na naše každodenné chodenie padol vhod. A určite padne vhod aj mimo dovolenky, keďže jeho jednoduchý dizajn mi krásne zapadol do šatníka...

Zara top, pants and flats / H&M t-shirt / Parfois backpack

Monday, February 17, 2014

TRAVEL DIARIES: NORTH VIETNAM

All photos by me and Martin
WELL HELLO, tak som späť! V krásnom a tak rozmanitom Vietname mi bolo tak skvele! Presne preto som sa tri týždne neozvala a nemajte mi to za zlé, ale užívala som si to naozaj plnými dúškami. Za odmenu vás teraz zavalím takou kopou fotiek, že sa vám už na to možno ani nebude chcieť pozerať...
Vietnam je v prvom rade obrovská krajina. Od severu na juh má 1650 km, v najužšom bode iba 50 km. Práve preto máte naozaj čo robiť, aby ste videli všetko, čo chcete. Nám sa to nepodarilo. Ani za tri týždne. Náš výlet sme začali na severe krajiny, v hlavnom meste Ha Noi. Už cestou z letiska sme zažili prvý šok v podobe dopravy. Vietnamci na presun používajú najmä motorky. Na križovatkách ignorujú semafóry, väčšina vlastne ani nefunguje, takže do križovatky idú všetci naraz a non-stop trúbia. Po pár hodinách ste ohučaní. Najväčšia zábava príde, keď chcete prejsť cez cestu. Základné pravidlo: nesnažte sa vyhnúť autám, oni sa vyhnú vám. Čakať na prechode sa neoplatí, cez cestu by ste neprešli... :)
Veľký vplyv na život vo Vietname má Vietnamska vojna, ktorá takpovediac rozdelila krajinu na dve polovice. Severná časť ostala socialistická, čo je aj citeľné. Je menej dotknutá turizmom, takže môžete lepšie vidieť typický každodenný život Vietnamcov. 
Na severe sme boli štyri dni. Pozreli sme si Ha Noi, nasávali sme atmosféru mesta, prostý život, bavili sa na šialenej doprave, objavovali chute krajiny. Urobili sme si výlet na Ha Long Bay, Dračiu zátoku, ktorá je súborom obrovských skál vyrastajúcich z mora na celkovej rozlohe vyše 1550 km2, čím sa tak právom stáva siedmym prírodným divom sveta. Mali sme v pláne ísť do horského mestečka Sapa, v okolí ktorého je množstvo ryžových polí a ľudia tu žijú prostým dedinským životom. Ženy tu nosia typické vietnamské kroje, život tu je proste iný. Čas nám to však bohužiaľ nedovolil. A tak sme sa vybrali do centrálneho Vietnamu...