Friday, March 28, 2014

STICKS 'N' STONES

I ALMOST forgot about these pictures. They are from Vietnam, our last days that we spent on Phu Qouc island. At the end of our beach we had these beautiful big rocks. We were passing them every day, sometimes we all took a photo, but I was whimpering and begging for a single photo all the time. The result - me, oily from a massage with no make-up, but finally with some pictures... Now I only miss those kind of photos, where I'm running on a beach in bikini, splashing the water and flicking my hair during the sunset...NOT :)
While browsing these photos I remembered a quite old song Sticks 'n' stones from Jamie T, so check it out...

SKORO SOM na tieto fotky zabudla. Sú ešte z Vietnamu, keď sme boli posledných pár dní na ostrove Phu Quoc. Na konci našej pláže stáli tieto krásne skaly. Každý deň sme okolo nich chodili, občas sme sa pri nich všetci odfotili, ale ja som Maťovi stále "fňukala", nech ma tu odfotí samotnú. Výsledok - ja, mastná od masáže a bez make-upu, ale hlavne, že mám fotky v skalách... Už mi do sérky chýbajú len také, kde bežím po plaží v plavkách, kopem vodu pred seba a prehrabávam si pri tom vlasy...NOT :)
Pri prezeraní fotiek som si spomenula na už celkom starú pesničku Sticks 'n' stones od Jamie T, len sa mi sem veľmi nehodila. Tak kuknite...

Isabel Marant pour H&M dress / Havaianas flip flops / Lindex bag

Wednesday, March 26, 2014

IDOL: YASMIN SEWELL



YASMIN SEWELL. Beautiful, for me a bit exotic woman (she's Australian). In 1996, when she was only 22 years old, Yasmin came to London and opened there a shop. Now she is one of the world's leading retail, fashion and lifestyle consultancies. She is a wife and mum as well. And no doubt this girl has style that we all want to follow!!!

YASMIN SEWELL. Krásna, pre mňa trochu exotická žena (je Austrálčanka). V roku 1996, keď mala 22 rokov, prišla do Londýna a otvorila si tam obchod. Teraz je jednou z najúspešnejsích nákupcov, poradcov módy a životného štýlu. Je manželka aj matka. A bezpochýb má štýl, ktorý nás inšpiruje!!!

Photos from pinterest, collagevintage.com, vogue.co.uk.

Sunday, March 23, 2014

INDY WINDY


























AS I TOLD you - my MacBook case in action. I already know, that besides its primary function I'm gonna wear it as a clutch. I think, my case can handle it. It whitstood the whirlwind outside few days ago, so it has the very first plus point. And don't forget, that you have sale on any case from caseable till April 1st! 

AKO SOM hovorila - obal na môj Mac v plnom nasadení. Už teraz viem, že okrem jeho primárnej funkcie ho budem asi dosť často využívať ako kabelu. Myslím, že to zvládne, má na to. Vydržal aj tú víchricu vonku, takže má prvý červený bod. A vy nezabudnite, že do 1. apríla máte zľavu na akýkoľvek obal od caseable!

Caseable Mac case / Zara sweater and jacket / DIY Urban Outfitters jeans / Parfois boots

Thursday, March 20, 2014

KEEP AN EYE ON: leTTa

I MET Nikoleta two years ago. But I know her longer, as a beautiful and handy woman, ex-model and co-founder of Bubble agency. So now you know a bit about her. But... Nikoleta is a cosmopolitan person, very communicative. She flies between Bratislava and New York all year long (I'm jealous, so what!), she has friends all around the world. And since she's a little (big) fashion freak, there couldn't be any other result as creating her own brand leTTa. The design of these heavenly Tsarina bags is lovely and playful at the same time - the combination of leather and fur and lots of colors makes this bag wearable during day and night as well. Also Nasiba Adilova and Linda Nývltová couldn't resist their design. Oh, and you never have to be afraid of your stuff inside the bag, cause its eyes sees everything. I just love things with touch of humor. And that's how leTTa bags are, that is how Nikoleta is. And just to let you know, Nikoleta now came up with new Janette collection, great useable bags, that you can take f.e. to gym or plane etc. It's better to have a look, so follow Nikoleta's web or facebook. And for me...I keep my fingers crossed for leTTa and I'm starting to save money! So watch after your bag, cause your bag is watching you!

S NIKOLETOU sa poznáme asi dva roky. Ja ju však evidujem už dlhšie, ako krásnu a šikovnú ženu, bývalú modelku a zakladateľku agentúry Bubble. Takže už vlastne niečo o nej viete. Lenže... Nikoleta je kosmopolitný človek, veľmi komunikátívny. Stále lieta medzi Bratislavou a New Yorkom (závidím jej, no a čo!), kamarátov má všade. A keďže je aj taký mierny fashion freak, nemohlo z toho vzísť nič iné, ako založenie vlastnej značky leTTa. Dizajn božských Tsarina kabeliek je krásny a hravý zároveň - kombinácia kože a kožušiny a veľa farieb z nich robia kúsok, ktorý si zoberiete cež deň k rifliam a tričku, večer k šatám. Ich dizajnu neodolali ani Nasiba Adilová či Linda Nývltová. Ooh, a nikdy sa nemusíte bát o jej obsah, lebo jej oči všetko vidia. Milujem veci so štipkou humoru. Presné také sú kabelky leTTa, presne taká je Nikoleta. A aby toho nebolo málo, pustila sa do novej kolekcie Janette, super tašky využiteľnej napr. do posilky alebo ako príručná batožina. Lepšie je vidieť, takže sledujte Nikoletin web alebo facebook. A za mňa...držím päste a začínam šetriť! Takže watch after your bag, cause your bag is watching you!

First two photos Lucia Jesenská

Monday, March 17, 2014

THAT BAG!

DO YOU remember my first biggest dilemma of this year? I admit it's good to be a blogger. A while ago I got an offer from caseable to create my own case for notebook. Well, my Mac was without a case for a year, so this offer was more than suitable for me and I started my creating. It ended up with two marble designs and you helped me pick this one. Big thanks for you guys!!! When it was on the way I had that kind of feeling I will wear it as a clutch as well. So there will be an outfit post soon...
And for those of you who are jealous, I've got some good news - a 10 Eur sale, when by ordering any type of case you use the code fashioncream10 (valid until April 1st). I wish you a lot of creativity! And if you are out of ideas, I noticed that caseable has (maybe) inspired with my design and now they sell a case with white marble :) 

SPOMÍNATE si, ako som riešila prvú najväčšiu dilemu tohto roka? Priznávam, je fajn byť bloger (ach, ale nemám rada to pomenovanie). Z caseable som totiž dostala ponuku, či by som si nechcela navrhnúť obal na notebook. A keďže už vyše roka bol môj chudák Mac bez obalu a ja som ho nosila vo všelijakých taštičkách, slovo dalo slovo a ja som začala vymýšlať. Skončilo to pri dvoch mramorových návrhoch a vy ste mi pomohli vybrať práve tento. Veľká vďaka vám za to, moji milí!!! Už keď bol na ceste, mala som tušáka, že ho vynosím aj ako kabelku. Takže outfit post už čoskoro...
A pre tých z vás, čo mi ho závidíte, mám pre vás dobrú správu - zľavu 10 Eur, keď pri objednávke hocijakého obalu zadáte kód fashioncream10 (kód platí do 1. apríla). Takže veľa kreativity prajem! A keď sa vám nechce vymýšľať, všimla som si, že caseable sa (určite!) nechal inšpirovať mojim návrhom a v ponuke majú obal s bielym mramorom ;)

Tuesday, March 11, 2014

TASSELS





I THINK I have another totally wearable peace in my closet. For some of you this denim tunic can look like a big shapeless thing with curtain tassels. If I could I would wear it all the time. It's a totally variable piece - looks good with jeans or as a dress, with belt or without it, tied to the neck or bohemian untied. I say yes for this tunic!

MYSLÍM, že mám ďalší maximálne vynositeľný kúsok vo svojom šatníku. Pre niekoho táto riflová tunika môže vyzerať ako obrovská neforemná opacha so strapcami ako zo záclony. Ja by som ju nosila stále. Totálne variabilný kúsok - s riflami, či ako šaty, s opaskom, bez neho, zaviazané ku krku, alebo voľne bohémsky rozopnuté. U mňa jednoznačne áno!

H&M tunic, jacket, boots / Zara jeans / Cos bag

Thursday, March 06, 2014

REACHING THE LEG HEAVEN


I'M NOT saying I have short fat legs, no. But I've always wanted those super sexy heavenly legs, for which men would fall on their knees and women would kill glance. I guess I found the way to (almost) reach it. These boots, definitely!

NEHOVORÍM, že mám krátke tučné nohy, to nie. Ale vždy som chcela mať tie super sexy nohy až do neba, pre ktoré by chlapi padali na kolená a ženy vraždili pohľadom. Myslím, že som našla spôsob ako sa k nim priblížiť. Tieto čižmy, jednoznačne!

H&M Trend boots (in selected stores from today)

Wednesday, March 05, 2014

TRAVEL DIARIES: SOUTH VIETNAM

SME NA juhu. Konečne menej pamiatok, menej chodenia, viac oddychu, mora, pohody... Z Danangu sme leteli do Saigonu alebo keď chcete do Ho Chi Minh City (to isté mesto, dva názvy - pre tých čo nevedia). Saigon je mesto oveľa kosmopolitnejšie ako Hanoj či iné severnejšie položené mestá. Cítiť tu veľký vplyv Francúzska (ktoré túto časť krajiny kolonizovalo) či Ameriky (pozostatky z Vietnamskej vojny). V podstate sme sa tu už iba tak motkali a užívali si taký ten kaviarenský život. Silným momentom bola návšteva múzea Vietnamskej vojny. Vojna tu bola v podstate ukázaná protiamericky. Pri prezeraní tankov, helikoptér a stíhačiek som bola ešte v psychyckej pohode, akonáhle sme začali prezerať dokumentárne fotky, foťák som odložila, hrča v krku sa zväčšovala a raz som mala aj slzy nakrajíčku. Naozaj. Ako som povedala, silný zážitok...
Zo Saigonu sme leteli na ostrov Phu Quoc. Celú dovolenku sme si vlastne naplánovali tak, aby sme išli z chladnejšieho počasia do tepla, aby sme na začiatku viac chodili a spoznávali a na konci už iba ležali pri mori, pili kokosové orechy a rum a večerali s nohami zaborenými do piesku. A tak aj bolo. Za päť dní plných slnka sme načerpali všetkú stratenú energiu. Urobili sme si výlet loďou, nachytali kopu rýb na super vietnamské udice, pojedli ich, vyskúšali ako chutia morskí ježovia, šnorchlovali v hejne malých medúz (áno, štípali), opili sa z rumu, skamošili sa so zajatou opičkou, so psíkom, videli sme vietnamske väzenie (nechcite vedieť, ako ich tam mučili, fakt nie), nechali sa vymasírovať (2x) a kúpali sa a opalovali a znova sa kúpali. Čo vám poviem, bolo nám skvele! Viac takýchto dovoleniek, prosím!!!

Btw. fotky sú fotené na štyri rôzne foťáky, preto sú rozmanitejšie. Hlavne, že je na nich zachytené všetko čo sme chceli ;) Tak!