Wednesday, April 30, 2014

ON (AMSTERDAM'S) STAIRS

I JUST couldn't resist and took some photos on Amsterdam's stairs. They all were so photogenic! I could be wearing old sweatpants and socks in sandals, even then it would look good here... Amsterdam is sooo romantic!

FOTKU NA Amsterdamských schodoch som jednoducho nemohla nemať. Všetky boli najfotogenickejšie na svete! Podľa mňa by som mohla mať na sebe tie najvyťahanejšie tepláky a ponožky v sandáloch a aj tak by to tu vyzeralo dobre... Čistá romantika tento Amsterdam!

Zara jacket and pants / F&F sweater / Parfois boots

Friday, April 25, 2014

AMSTERDAM


























AMSTERDAM. Mesto, ktoré som už roky chcela navštíviť, ale až teraz ma tam Maťo zobral. Ďakujem. Bolo to presne také, aké som dúfala, že bude. Krásne, pohodové, trochu romantické, trochu hriešne. Je viacej faktorov, prečo som sa do Amsterdamu zamilovala.
1. Architektúra - ach, tie domy! Prvý deň iba chodíte a pozeráte okolo seba. Na všetky tie krásne domy. Na krásne schody, ktoré k nim vedú a stromčeky v kvetináčoch pred dverami. Na háky, ktoré sú na vrchole každého domu a slúžia na vytvorenie kladky pri sťahovaní nábytku. Viete, ako vo filme Duch, hneď na začiatku, keď Patrick Swayze v montérkach sťahoval sochu pre Demi... Väčšina domov je krivá, okná tancujú ako sa im zachce a vy iba rozmýšľate, či sa im v bytoch nešmýkajú poháre s vodou zo stolov. Krása...
2. Ľudia - milí, vždy pozitívne naladení. S perfektnou angličtinou všetci do jedného. Komunikatívni. Máte pocit, že sa s nimi chcete hneď začať kamošiť.
3. Atmosféra - okej, keď si odmyslíte davy turistov a vyhnete sa tým naozaj, ale naozaj najturistickejším miestam, všade vládne pohoda. Po celom meste sú príjemné kaviarničky a reštaurácie, ktoré majú sedenie vonku, a keď už nemajú poriadne sedenie, tak aspoň majú lavičky... Mám pocit, že miestni sa tu nikam neponáhľajú. Po práci sa tak nejak automaticky postretávajú, postávajú vonku s pohárom vína alebo piva a len tak kecajú. Pri rieke, pri kanáloch, v zabudnutých uličkách. Coffee shopov je tu tiež hojne. Prechádzate ulicami a všade sa ťahá vôna trávy (nie tej pokosenej). Viete rozoznať turistu od miestneho - turista ide po ulici a chytá záchvaty smiechu na všetkom. Keď už sme pri tej zábave...Red light district tiež stojí za to. Cez deň postaršie dámy vymenia večer tie mladšie, umelejšie. Sranda prechádzať sa tam a pozorovať to (a volať na frajera, ktorý sa v tom "dave" pozabudol za vami o pár metrov :) ).
4. Jedlo - musíte (ale fakt musíte!) si dať palacinky, wafle a syry. Bodka.
5. Ubytovanie - my sme mali asi šťastie. Hľadali sme cez airbnb, našli sme super-útulny byt v príjemnej štvrti, kúsok od centra. Starali sme sa o mačku (na ktorú som chytila celkom silnú alergiu posledný deň). Byt bol plný všelijakých postarších a kto-vie-ako pozbieraných predmetov, ktoré spolu tvorili dokonalý celok. Ale vlastne nášmu ubytku venujem extra post, takže stay tunned ;)
Všetky tieto faktory dokopy vytvorili skvelý súlad. Amsterdam sa tak stal druhým mestom (po Barcelone), kde si viem predstaviť na chvíľu aj žiť...

Sunday, April 20, 2014

FRENDS


I DREAMED about Frends headphones for such a long time. Firstly - their beautiful, minimal, feminine, but mostly timeless design got me. And secondly - my head doesn't fit everything. I have that kind of egg-shaped head :), on which every headphones gap away. So getting this Christmas present was a huge gladness, that became even bigger after realizing that these headphones fit me great. And now, when we are bff we travel together around the world and spend some time in gym as well!

O SLÚCHADLÁCH Frends som snívala veky vekov. Po prvé - ich krásny, minimalistický, ženský a hlavne nadčasový dizajn ma fakt dostal. A po druhé - mojej hlave nesedí všetko. Mám takú vajcohlavu :) , na ktorej všetky väčšie slúchadlá odstávajú do boku. Rozbalenie tohto vianočného darčeku bola radosť preveliká, ktorá sa ešte viac vystupňovala po tom, ako som zistila, že mi perfektne sedia. A teraz ako najlepšie kamošky spolu cestujeme po svete a chodíme do posilky!

Frends headphones / Asos dress / Zara bag and jacket / H&M slip-ons

Thursday, April 17, 2014

PACKING AGAIN

I'M PACKING my stuff and going abroad again. It's good to enjoy holidays and free days. And I'm happy, because I can expunge another european city from my to-go list! Some insider tips my friends? Restaurants, cafes, bars, beautiful places, even monuments if you want. I'm waiting for at least million tips!

BALÍM všetky saky-paky a idem zase preč. Veď čo, treba využiť prázdniny a dni voľna. Takže som šťastná, lebo si odškrtnem ďalšie európske mesto, do ktorého som tak veľmi chcela ísť! Nejaké insider tips priatelia? Reštiky, kaviarne, bary, pekné miesta, a kľudne aj pamiatky keď chcete. Čakám aspoň milión tipov!

F&F sweater / Mango bag / Zara pants and jacket / Toni&Guy texturising glue / Frends headphones / & other Stories bra

Wednesday, April 16, 2014

IN THE SUMMER SUMMER


APRIL. Just like April weather. Sometimes good, sometimes bad. Last week was great - positive news about new job, trip to Barcelona, sun, fun, good food and wine. Since yesterday it got worse. Well, it sucks. Sooo black&white, sooo many bad news... Since it is April, something good has to come again, right? Now I'm just trying to catch a better mood with this song by Crystal Fighters...

APRÍL. Presne ako aprílové počasie. Raz dobré, potom zlé. Minulý týždeň bol skvelý - pozitívne správy ohľadne roboty, výlet do Barcelony, slnko, pohoda, dobré jedlo, víno. Od včera úplne na nič. Čierno-bielo. Toľko zlých správ... Keďže je apríl, musí zase prísť to dobré, či nie? Zatiaľ si aspoň púšťam tento zvíhač nálady od Crystal Fighters...

Tuesday, April 08, 2014

BOTANICAL

WHEN you get an invitation with dress code "Botanic chic", first that will come to your mind is to wear something flowery, palmy. Sure, that's what I planned at first. I remembered my old flowery blouse, that (as I found out later) was hidden somewhere in the back of my closet with the rest of my summer clothes. Yeah, you're right, I gave up on it and picked the green leather dress with red bag. You know, every kid draws a green flower with red petals. So simple :) At least I wasn't flowery as (almost) everybody else... 

KEĎ RAZ dostanete pozvánku s dress code-om "Botanic chic", prvé čo vás napadne si obliecť je niečo kvetinové, palmové, rastlinné. Jasné, napadlo to aj mňa. Spomenula som si na svoju kvetinovú blúzu, ktorú (ako som neskôr zistila) som mala niekde vzadu v skrini s letnými vecami. To si píšte, že sa mi ju nechcelo vyťahovať, keď som mala asi 10 minút do odchodu z domu. Rýchla voľba padla na zelené kožené šaty s červenou kabelkou. Veď každé dieťa predsa nakreslí kvetinu zelenú s červenými lupeňmi. So simple :) Tak som aspoň nebola kvetinová ako (skoro) všetci ostatní...
Mimochodom, presne kvôli takýmto prípadom sa chystám pretriediť šatník, takže čoskoro to šupnem na votočvohoz.cz a možno si niečo uchmatnete ;)

Gant leather dress / Roberta Minelli bag from Zľavomat Móda & Štýl / H&M boots

Friday, April 04, 2014

ISABEL...


























...YOU MAKE us feel special. Leather pants was that kind of thing, that I was missing in my closet. I can't say I had a big crush on it but with a little coincidence this one were somehow given to me. And while wearing them I feel exactly how Isabel Marant would like to - bohemian, chic, cool and girly at the same time. Isabel always knows...

...VĎAKA tebe sa cítime krajšie. Kožené gate bola donedávna vec, ktorá mi v šatníku chýbala. Nieže by som po nich bezmedzne túžila, ale zhodou viacerých náhod sa ku mne dostali práve tieto. A cítim sa v nich presne tak, ako by (asi) Isabel Marant chcela - božsky, chic, trochu drsne, ale veľmi žensky zároveň. Isabel vie ako na to...

Isabel Marant pour H&M leather trousers / H&M jacket and slip-ons / Zara sweater / Cos bag

Wednesday, April 02, 2014

CITY JUNGLE

JUNGLE. That's where we teleported yesterday. H&M has launched the new Conscious and Conscious Exclusive collection. Maybe you know (after few well-done seasons and collections), that it is a sustainable fashion where materials like organic leather or organic silk are used. A part of the collection is more basic, another part is more exclusive. You can have a look at it on my facebook fun page. 
The presentation took place in the green-house of the botanical garden in Prague with a dress code "botanic chic". So between all those cactuses, palms and dresses there were positive people in floral clothes with drinks and sweets in hands. I'm telling you, a perfect city jungle!

DŽUNGLA. Tam sme sa včera teleportovali. H&M predstavilo novú kolekciu Conscious a Conscious Exclusive. Možno už viete (po niekoľkých vydarených sezónach a kolekciách), že ide o trvalo udržateľnú módu, pri ktorej sú používané napríklad aj materiály ako organická koža či organický hodváb. Časť kolekcie je viac basic, časť ako už názov hovorí - exkluzívnejšia. Môžete su ju pozrieť aj na mojom facebooku.
Celá prezentácia sa konala v skleníku botanickej záhrady v Prahe, dress code bol botanic chic. Takže medzi všetkými tými kaktusmi, palmami a šatami bola kopa pozitívne naladených ľudí v kvetinových veciach s drinkami a koláčikmi v ruke. Hovorím, dokonalá mestská džungla!