Wednesday, May 28, 2014

BACKSTAGE BUFFET

JE SUPER mať šikovných kamošov. Hlavne keď vás zavolajú na pomoc a vy sa tak stanete na chvíľu ich súčasťou... Včerajším dňom sa oficiálne začali Dni architektúry a dizajnu a značka Buffet mala tú česť predstaviť svoju novú kolekciu na jar/leto 2014 v krásnych priestoroch Primaciálneho paláca. Celú kolekciu možno z fotiek veľmi neuvidíte (aspoň jej časť). Prehliadku som síce nevidela ako divák, o to zaujímavejšie bolo pre mňa kolekciu fittovať, skúšať choreografiu, vymýšľať make-up a počas prehliadky zažiť ten pravý stress. Kto by to bol povedal, že aj ja z toho budem nervózna a že sa po prehliadke dostaví ten pocit šťastia a radosti!
Tak vám aspoň touto cestou ponúkam pohľad do backstagu pred prehliadkou. Novú kolekciu si už čoskoro budete môcť pozrieť na stránke Buffetu. A nezabudnite, Dni architektúry a dizajnu 2014 iba začali, takže program na najbližšie dni je jasný.

Monday, May 26, 2014

IDOL: GIOVANNA BATTAGLIA

SAMA NEVIEM, prečo som Giovannu Battagliu do rubriky Idol nedala už skôr. Ak sa niekto aspoň trochu zaujíma o módu, nemôže nepoznať Gio. Je kráľovnou šarmu, ženskosti a hravosti. Aspoň pre mňa. Je pravda, že ja nie som až tak opätkový a sukňový typ, ale aj tak mi nič nebráni obdivovať ju. A možno sa občas aj inšpirovať, niekedy by som predsa aj ja mohla ukázať svoju ženskejšiu stránku... Alebo aj nie :) Každopádne, ako dobrá inšpirácia to určite slúži takto na začiatku týždna, čo poviete?

Wednesday, May 21, 2014

CLOSET DETOX

V MOJOM šatníku sa toho stále kopí viac a viac. Niektoré veci zdedím, iné dostanem alebo si kúpim. Výsledkom je preplnený šatník a kopa nevynosených vecí. Takže jarný detox šatníka bol viac ako nutný. Iné bloggerky sú na tom podľa všetkého podobne. Takže sme spojili svoje sily (a oblečenie) a vy si tak môžete už túto sobotu doplniť (a preplniť) váš šatník za pár šupiek. Miesto a čas nájdete tu, v prípade dažďa to budeme nútené asi skrátiť, takže sledujte FB. Ooo, aby som nezabudla, pečiem koláč, robím limču, takže možno sa vám okrem oblečenia niečo ujde. Tak teda dojdite, zbavte ma vecí, aby sa mi do skrine zmestila táto nová bundička, nové rifle, tričko... :)

H&M Conscious Exclusive jacket / H&M boots / Cos t-shirt and bag / &other Stories jeans

Monday, May 19, 2014

BERLIN GUIDE 2

MOJE tohtoročné cestovanie nabralo rýchly spád, a tak som po Vietname, Barcelone a Amsterdame konečne navštívila Berlín (ako ste si už predošlom poste mohli všimnúť). Maťo chodí do Berlína skoro každý rok na chlapskú jazdu, pozná ho ako vlastnú dlaň. Takže sme nezabíjali čas plánovaním našich dní, proste sme chodili. Vlastne tak ako vždy - zopár pamiatok, veľa veľa reštaurácii a kaviarní, veľa chodenia, nejaké to nakupovanie, nejaká zábava. Takto to máme najradšej. Ak niekedy pôjdete do Berlína, pamiatky určite nevynecháte. Vy presne viete ktoré. Ja vám dám radšej tipy na miesta, o ktorých sa možno len tak z bedekeru nedozviete. Nadviažem tak na Berlin guide od Zuz a vy tak nebudete v Berlíne robiť nič iné, iba jesť...
1. Reštaurácia Henne. Stačí si pozrieť iba nápojový lístok, jedálny veľmi netreba - majú iba jedno jedlo. Polovicu kuraťa, tajným receptom vysmaženú vám dajú s chlebíkom. Och, chrumkavejšie kura som v živote nejedla! Odporúčam dať si k nemu zemiakový a kapustový šalát a nejaký Schnapps. Dieta - nedieta, Henne musíte navštíviť. Miesto si ale objednajte dopredu, sú non-stop plní!
2. Fritz & Co. Tradičným berlínskym jedlom sú kari párky. Tak nemecké! Ale keď už ste v Berlíne, tak to predsa musíte dať. Vo Fritz & Co majú ale bio párky s domácimi hranolkami a bio kečupom. Dajte si na stojáka a sledujte ľudí okolo...
3. Zuz vo svojom guide písala o najlepších burgroch v meste. Blbosť! Najlepšie burgre nájdete v The Bird. Majitelia Amíci doniesli z Ameriky tie najlepšie recepty a časť svojho staffu. Nabádajú jesť výlučne rukami, menu majú vtipné a ak si náhodou objednáte mäso do vášho burgeru prepečené, pošlú vás prinajlepšom do kelu :)
4. Poďme konečne trochu do iných vôd. Pokiaľ ste v Berlíne na (romantickom) predĺženom víkende a nemáte chuť žúrovať v Bergheine, choďte vyskúšať klasický oldschool bowling. V Tante Lisbeth sú dve dráhy, neuveriteľne úzke, gule majú len jednu váhu a sú bez dier. Takže úplne niečo iné ako poznáte. Keď skončíte, môžete ísť hore do baru, posedieť si v príjemnom prostredí, dať si dobrý koláč. Bowling si ale pre istotu rezervujte.
5. Mojim posledným tipom je návšteva blšáku. Tých je v Berlíne viac, my sme boli na tom nedelnom v Prenzlauen Bergu. Rezervujte si aspoň dve hodiny na všetky možné haraburdy od nábytku, cez oblečenie, šperky, platne. Nájdete tu aj slávne berlínske medové nátierky Keiser Honig (dobrý tip na darček), ale aj tie najlepšie wafle na paličke. Mňam mňam mňam!!!
Tak čo, idete?

Monday, May 12, 2014

BETWEEN THE BLOCKS

FROM AMSTERDAM straight to Berlin. The Holocaust Memorial was the first and most magical monument I saw in Berlin. This architectural gem is dedicated to Jewish victims of the national socialist terror. Architect Peter Eiserman has made 2711 concrete blocks of different hight, that are lying on a curved surface, so they create a beautiful maze. For some people this is the perfect place just for sitting and thinking about our cruel history. Some people rather have fun here, between all those blocks. I just have that kind of feeling, that this is the perfect place where everyone can conquer his energy. Anyways, the Holocaust Memorial is the place to go, while you're in Berlin...

Z AMSTERDAMU rovno do Berlína. Pamätník holokaustu bol pre mňa prvou a asi najmagickejšiou pamiatkou. Tento architektonický skvost je venovaný židovským obetiam národno-socialistického teroru. Architekt Peter Eisenman vytvoril 2711 betónových kvádrov rôznych výšok, ktoré sú poukladané na zvlnenej ploche. Vytvárajú tak krásne bludisko. Pre niekoho je to miesto na rozjímanie a zamyslenie sa nad krutou minulosťou,  pre niekoho zábavné ihrisko. Mám však pocit, že zázračne dobíja energiu. Každopádne je to miesto, ktoré pri návšteve Berlína určite nevynechajte...

Zara jacket and jeans / Buffet t-shirt / Jim Thompson scarf / Cos bag / H&M shoes

Saturday, May 10, 2014

AMSTERDAM LIVING


ALTHOUGH we visited Berlin last week, I'm going back and talk about Amsterdam now. Well, about our living in Amsterdam. We knew, we wanted to experience the right atmosphere of this city with everything it offers, so we weren't looking for a hotel, but for a little comfy flat. So we checked airbnb.com and found this beauty. Femke and Bas's flat was in a great area and was really cozy. It was full of unnecessary and strange little things that were surprisingly matching all together. Didn't they? It was sooo romantic!

AJ KEĎ sme už medzičasom boli v Berlíne, vrátim sa teraz ešte k Amsterdamu. Respektíve k nášmu ubytovaniu v Amsterdame. Vedeli sme, že chceme zažiť tú pravú atmosféru mesta "se všim všudy", takže sme nehľadali hotel, ale skôr útulný bytík cez airbnb.com. Byt Femke a Basa bol nielen že v super lokalite, ale bol neuveriteľne útulný. Plno (na prvý pohľad) haraburdier spolu tvorilo krásny celok, od ktorého sme na začiatku nevedeli odtrhnúť oči. Veď posúďte sami. Taaaak romantické!