Friday, February 21, 2014

TRAVEL DIARIES: CENTRAL VIETNAM

...A TAK sme prileteli do centrálneho Vietnamu. Našu púť sme začali v cisárskom meste Hue. Boli sme však len na jednu noc a tak sme stihli vidieť pagodu, ktorá je súčasťou cisárskych hrobiek, kam sa dá najlepšie dostať loďkou po rieke. Prešli sme sa k citadele, dali si dobrú večeru a išli spať. Ráno sme sa autom vybrali južne do mesta Hoi An. V polke cesty sme zistili, že náš vietnamsky šofér nám rozumie a občas nám niečo povedal po slovensky. Vlastne sme počas dovolenky mali na takýchto Vietnamcov šťastie, lebo počas výletu do Dračej zátoky (v severnom Vietname) sme zistili, že náš sprievodca žil 9 rokov v Karlových Varoch, takže nám čo-to porozprával o režime vo Vietname a iných naozaj zaujímavých veciach, občas aj po česky...
Ale späť k Hoi An-u. Podľa mňa najkrajšie mesto, v ktorom sme boli. Toto malebné prímorské mestečko plné žltých domov malo oooo-tak skvelú atmosféru! Strávili sme tu skoro 3 dni plné obyčajných prechádzok, dobrého jedla, bicyklovania, pláže. Oslávili sme tu Silvestra a Čínsky Nový rok se vším všudy - kultúrny program, hry rôzneho typu, obrovský ohňostroj a milión veselých ľudí. Čo vám poviem...keď niekedy pôjdete do Vietnamu, Hoi An určite nevynechajte. My sme tu stretli kopu milých ľudí (vlastne ako všade vo Vietname), videli toho najsmiešnejšieho psa, dali si ušiť obleky (ooo áno, Hoi An je vychýrený krajčírstvami, kde šijú tie naj obleky na mieru, takže chalani odišli každý z jedným. Podotýkam, všetky boli ušité za deň.).
Na tretí deň večer sme sa presunuli do Danangu, kde zvyšok nášho osadenstva dal žúr žúrov. Veľa vám o ňom nepoviem, lebo som tam bohužiaľ nebola. Ráno sme leteli na juh, avšak cestu si pamätám len ja s Maťom :) ....

15 comments:

  1. Replies
    1. na prvej fotke si perfektná! a svet je malý, keď máte šťastie na vietnamcov, ktorým aj rozumiete :D

      Delete
  2. nádherné fotky, ale vychýrený krajčírstvami a odišli s jedným

    ReplyDelete
  3. - juu !
    a jak je vsechno dokonale barevny

    ReplyDelete
  4. Jej, tá prvá fotka mi úplne spravila deň! :)

    ReplyDelete
  5. No ja nechápem, že sa dokážu tí Vietnamci bicyklovať v šľapkách :D Už som to skúšala a nie je to jednoduché. Ale možno som ja divná no... :)

    ReplyDelete
  6. Super výber destinácie! :) Celá ázia ma láka a ževraj to tam je lacné :) snáď sa tam raz budem môcť pozrieť :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. áno áno, najdrahšia je letenka a tie transfery (my sme sa veľa presúvali), ale život tam je už lacný. Verím, že sa ti tam podarí dostať ;)

      Delete
  7. Pri prezerani vsetkych tych fotiek len tisko zavidim ten Vietnam! Uz som navstivila Thajsko, o ktorom si mala raz tiez post a myslim, ze sa necham inspirovat do buducna tentoraz tym Vietnamom :):)

    Na prvej fotke si krasna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vietnam naozaj odporúčam. Neviem to porovnať s Thajskom, každé má niečo iné do seba. Ale život a kultúra vo Vietname, to treba zažiť! ;) A ďakujem!

      Delete