Wednesday, February 01, 2012

THE OLD ONES


















































































































SOME things seem to be new, at least for you. But they aren´t. These sneakers and fur coat you didn´t see yet, but they are quite old. Really old. Sneakers I bought...I don´t know when. It´s probably six years, maybe more. I liked their colour - the mix of mint and violet. Then I stopped to wear them, but I knew I can´t (!!!) throw them away, cause they´re great (a bit dirty). Good decision. And the coat belonged to my great-grandma. It is very old, I also found some moths in it. I don´t know why I inherited it. But everytime I put it on, I remember my great-grandma. As she always gave us a big hug when we visited her, as she always smiled and didn´t complain about anything, as we drank Bayleis at her home, as...there are some many things to remember. And I´m glad for these memories.

NIEKTORÉ veci sa zdajú byť nové, aspoň pre vás. Zdanie však klame. Tieto tenisky a kabát ste síce ešte nevideli, majú však už zopár rokov. Dosť rokov. Tenisky som kúpila...ani neviem kedy. Šesť rokov to je určite, možno aj viac. Veľmi sa mi páčila ich farba - kombinácia mentolovo-zelenej a fialovej. Potom som ich prestala nosiť, ale vedela som, že ich nemôžem (!!!) vyhodiť, lebo sú skvelé (len trochu špinavé). Dobre som urobila. A kabátik, ten je po prababičke. Má už určite veľa rokov, aj zakuklené mole prežil. Neviem, prečo som ho zdedila práve ja. Ale vždy keď si ho oblečiem, tak si na prababičku spomeniem. Ako nás vždy po príchode a odchode vyobjímala, ako sa vždy usmievala a na nič si nesťažovala, ako sme si u nej doma dávali spolu Bayleis, ako...je toho veľa. Ale vždy na to rada spomínam.

Vintage fur coat, Urban Outfitters jeans, H&M t-shirt, Zara bag, Nike sneakers, necklace from Budapest, RayBans

16 comments:

  1. druhá foto!
    kožúšok je super.
    milujem nike sneakers, no ja keď mám na nich len minimum, bodku hneď vyťahujem vreckovky a čistím :) mentolová a fialová je naj!

    ReplyDelete
  2. perfektnéé celé..a tie tenisky!:)))si krásna usmiata

    ReplyDelete
  3. takéto poklady, ale hlavne tie spomienky...na nezaplatenie!!

    tanul.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Tenhle post je úžasný! Takové věci jako je tvůj kabát mají hodnotu k nezaplacení. Navíc ti tahle kombinace moc sluší. Vypadá to velice pohodlně a ležérně;)

    ReplyDelete
  5. no konečne ten tvoj kožuch ospevovaný :-) superský,aj ty v ňom!

    ReplyDelete
  6. ten kožuch je super :) a ešte s takou dlhou historiou už, ešte lepšie :)

    ReplyDelete
  7. úžasný! kožich + tenisky = překvapivě super :)

    ReplyDelete
  8. oh, ten kabát je úplne bohovský!

    ReplyDelete
  9. Domi tie tenisky si pamatam, tusim sme boli v prvaku na vyske akurat, mali take pekne svietive farby, si pamatam, ze sa mi pacili vtedy hehe :)

    ReplyDelete