Monday, October 29, 2012

KRAKOW



I´LL TELL you everything in shortcuts. Krakow is a beautiful city. Historical, catholic, with nice people. All those pretty monuments are concentrated in the city-center surrounded with romantic park (really romantic, mainly now in autumn/winter). We saw almost everything in one day. The pride of the city - the Wawel Royal Castle, jewish district, pattiseries but mostly restaurants. We agreed that we actually practise the gastrotourism. That is a good thing, but on the other hand it isn´t, cause every time we end totally replete. Anyways the whole trip was very nice (I stopped thinking about the rainy days there and the awful journey). I recommend it for a romantic weekend. The last finding - krowkas (caramel sweets) are scarce goods.

POVIEM vám to celé v skratke. Krakow je krásne mesto. Historické, katolícke, s milými ľuďmi. Všetky pamiatky a pekné veci sú na jednej kope, okolo ktorej sa vinie pekný romantický parčík (prizvukujem, naozaj romantický, hlavne takto na jeseň/v zime). My sme to pobehali hádam všetko za jeden deň. Pýchu mesta - zámok Wawel, židovskú štvrť (kde sme mimochodom v malebnej reštaurácii stretli rappera Beneho, haha), cukrárne (je ich tam asi triliarda) a hlavne reštaurácie. Zhodli sme sa na tom, že my vlastne dosť praktizujeme gastroturistiku. Čo je na jednej strane super, na druhej až tak nie, lebo zakaždým sa strašne prejeme. Každopádne celý výlet bol veľmi pekný (odmýšľam si celodenný dážď a tú otrasnú cestu tam a späť). Na predĺžený romantisch víkend odporúčam. Posledný poznatok - krowky sú tam nedostatkový tovar.

12 comments:

  1. ahjee potrebujem svoje ušká!

    my mame erazmakov z polska a ked im povies ze krovky tak vobec netusia ze co, musis za nich ze krúfky :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ale my sme sa na ne nepytali, my sme ich hladali a aj tak neboli :)

      Delete
  2. Krakow je skvely, bola som tam uz parkrat a urcite zasa pojdem. Ja s mojim tiez praktizujem gastroturistiku, dobre restauracie a miestne speciality su vzdy jednym z hlavnych bodov programu.

    ReplyDelete
  3. Byla jsem tam naposledy před dvěma lety, celkově dvakrát a pokaždé se mi Kraków hrozně líbil! Je krásný.

    ReplyDelete
  4. je to tam super a najlepšie sekáče!

    ReplyDelete
    Replies
    1. to keby som vedela skor :) ale tak o to menej som minula

      Delete
  5. krakov je super miesto presne na takéto upršané dni :)

    ReplyDelete
  6. hmm...nikdy som tam nebola, ale rada by som tam šla, byzeráto byť super miesto :)

    ReplyDelete
  7. V Krakove som bola asi dva krát a veľmi sa mi tam páčilo :) super fotky!

    ReplyDelete
  8. v krakowe som ešte nikdy nebola...krásne fotky :)

    ReplyDelete
  9. Moc hezký fotky! :))

    http://danielapisingerova.blogspot.cz

    ReplyDelete